aloitus | uutisia | tietoa | hoito, ruokinta | dokumentteja | club | possuposti | galleria |pressi
possupörssi | porsaat | possumme | linkit | yhteys

 

Minipossumme

minipossumme Olga ja Onnimanni  

Ranch Dunkelilla asuu tällä hetkellä neljä minipossua. Kolme emakkoa ja yksi karju. Minipossumme ovat kaikki keskenään erisukuisia.

Tällä haavaa olemme tyytyväisiä minipossukatraamme kokoon. Tärkeää on tietää possujen taustat, sukupuut, terveyshistoria, kokotiedot, jne.OLGA
Tavast Liina, rekisterinro E193-372-519-408
minipossu Olga
minipossu Olga
minipossu Olga
Olga minipossu
Olga minipossu
Olga minipossu


Olgan (emakko) suku:

isä Bodil's Ferdinand, E193-372-486-324
emä Bodil's Sessan, E193-372-494-756

Olgan syntymäpäivä: 21.8.2010.
Olgan säkäkorkeus: 38 cm.
Olgan paino: n. 30 kg.
Olgan mikrosirun numero: 985 154 000 109 002.

Olga saapui Ranch Dunkelille kesäkuussa 2012 edelliseltä omistajalta Ulla Luukkoselta. Olga on syntynyt Suomessa, kasvattajana on Tytti Ståhle / Tavast. Olgan vanhemmat ovat Ruotsista.

Olgan suvusta emme ole saaneet muuta tietoa kuin nimet sen vuoksi että kasvattaja kuoli yllättäen eikä jättänyt sukutietoja. Taustalla ei kuitenkaan ole mitään epämääräistä kasvatusta. Kyseessä oli tunnettu ruotsalainen kasvattaja (kasvatti nimellä Bodil's).

Olga on äärettömän perso ruualle ja on valmis tekemään lähes mitä tahansa saadaakseen herkkuaan banaania. Jos tarjolla on "pelkästään" omppuja, porkkanoita, kurkkua, tms. saattaa Olga osoittaa mieltään nykimällä lahkeesta tai saappaasta, ilmoittaen näin että ruoka ei tänään ole oikein syömäkelpoista :)

Olga on erittäin tomera tytön tyllerö, joka pitää Ranch Dunkelin muut kotieläimet siistissä ruodussa. Olga on sisäisesti varmasti paimenkoira, sillä niin kiltisti vuohet, lampaat ja lehmät tottelevat Olgan komentoa.

Olgan päivittäiset rutiinit koostuvat syömisestä kahdesti päivässä, nukkumisesta heinäkasassa useampaan otteeseen päivässä, reippaista kävelylenkeistä ympäri Ranch Dunkelia, juurien tonkimisesta maasta ja ympäristön tarkkaavaisesta huomioinnista.

Olga on erittäin fiksu, tarkkaavainen, oppivainen, kiltti, tomera ja todellinen herkkusuu.DAAMI "Kotkanpoikanen"
Laurilan Daami, rekisterinro E193-373-018-238
Daami minipossu
Daami minipossu
Daami minipossu
Daami minipossu
Daami minipossu
Daami minipossu
minipossu
minipossu
minipossu
minipossu
minipossu
minipossu


Daamin (emakko) suku:

isä Trynängelns Lillen
isän isä August
isän emä Trynängelns Lillan

emä Trynängelns Dooris
emän isä Trynängelns Snaskis
emän emä Trynängelns Marchis

Daamin syntymäpäivä: 28.9.2011.
Daamin säkäkorkeus: 30 cm.
Daamin paino: n. 20 kg.
Daamin korvamerkin numero: 8041.

Daami on suomalaisen kasvattajan, Aulimaija Luukkosen / Villa Laurila, kasvatti hänen omista Ruotsin tuonti minipossuistaan. Daami saapui Ranch Dunkelille huhtikuun alussa 2013.

Daami on pienikokoinen, todella eloisa ja herttainen, kiltti, nuori minipossu-emakko. Mitään erityisiä herkkuruokia Daamilla ei tunnu olevan, vaan kaikki kelpuutetaan mukisematta ja syödään hyvällä ruokahalulla :)

Daamin lempinimi on Kotkanpoikanen. Nimi tulee siitä, että Daami ääntelehtii usein kuin pieni kotkanpoikanen, korkealta ja suloisesti. Erityisesti tämä ominaisuus esiintyy ruoka-ajan ollessa käsillä. Kotkanpoikanen ääntelee tuolloin - kuin kotkanpoikanen! :)

Daamin erikoisominaisuus on supertehokas tonkiminen niistäkin paikoista, jotka eivät muita minipossujamme kiinnosta. Erityisen tehokas kärsäkäs Kotkanpoikanen on tonkiessaan vanhoja, pihatosta tyhjennettyjä lantakasoja. Tuntuu siltä, että Daami löytää joka päivä jotain kivaa ja mielenkiintoista supertonkimisen arvoista juurikin vanhoista lantakasoista! :)

Daamin elämän ensimmäinen pahnue on suunnitteilla Ranch Dunkelilla syksylle 2013.

Daami on todella kiltti, iloinen, hyväntuulinen, hyvätapainen, ahkera tonkija.FREYJA
Sohlbackens Freyja, rekisterinro E193-373-008-701
minipossu
minipossu
minipossu
minipossu


Freyjan (emakko) suku:

isä Ms Piggy's Intresserade Isak
isän isä Ms Piggy's Lord Lever
isän emä Ms Piggy's Piffiga Pixie

emä Tavast Molly
emän isä Bodil's Ferdinand
emän emä Mika's Anna

Freyjan syntymäpäivä: 23.6.2012.
Freyjan säkäkorkeus: 34 cm.
Freyjan paino: n. 30 kg.
Freyjan mikrosirun numero: 9000 3200 1422 094.

Freyja on suomalaisen Hanna Henrikssonin kasvatti. Freyja saapui Ranch Dunkelille syyskuussa 2013 edelliseltä omistajalta Nina Blomqvistilta. Freyjan vanhemmat ovat Ruotsin tuonteja.

Freyja on keskikokoinen, superkiltti ja ihmisrakas, nuori minipossu-emakko. Freyja saapui meille oltuaan kotipossuna reilun vuoden ajan. Äärettömän hyväluonteinen Freyja tykkää ihan kaikista ihmisistä, eikä vierasta edes eläinlääkäriä, saati vierailijoita millään lailla.

Uutta ruokavaliota testaillaan Freyjan kanssa vaihtelevalla menestyksellä, mutta minipossurehu, neljänviljanpuuro, omenat ja porkkanat alkaa jo mennä suuhun ihan mukisematta :) Freyja on hyvin herkkuorientoitunut ja mieluusti natustaisi vain pullaa ja leipää, eikä laisinkaan vihanneksia, kasviksia tai muuta terveellistä. Onneksi minipossu on usein niin ahne ja perso ruualle, että vanhojen ruokatottumusten muuttaminen onnistuu kyllä varmasti! :)

Freyja on erittäin kiltti, ihmisrakas, iloinen, hyvätapainen, hyvää ruokaa rakastava minipossu.ONNIMANNI "Ontsumantsu"
Arevan Onnimanni, rekisterinro E193-372-578-339
minipossu Onnimanni
minipossu Onnimanni
minipossu Onnimanni
Onnimanni minipossu
Onnimanni minipossu
minipossu

Onnimannin (karju) suku:

isä Mosstorp´s Pelle, E193-372-445-161
isän isä Mosstorp´s Grymt, E193-372-431-052
isän emä Mosstorp´s Olga, E193-372-457-188

emä Ms Piggy´s Bländande Blenda, E193-372-557-033
emän isä Rutnäs Esbjörn, E193-372-468-096
emän emä Bodil´s Lill Babs, E193-372-476-648

Onnimannin syntymäpäivä: 9.6.2010.
Onnimannin säkäkorkeus: 46 cm.
Onnimannin paino: n. 42 kg.
Onnimannin mikrosirun numero: 981 098 102 522 131.

Onnimanni on suomalaisen Miriikka Arevan kasvatti. Onnimanni saapui Ranch Dunkelille kesäkuussa 2012 edelliseltä omistajalta Ulla Luukkoselta. Onnimannin vanhemmat ovat Ruotsin tuonteja.

Onnimanni on todellinen herrasmies. Onnimanni, lempinimeltään Ontsumantsu, on todella kiltti karju, joka ei koskaan tahdo mitään pahaa muille eläimille ja haluaa olla ystävä kaikkien kanssa.

Onnimannin fysiikka on todella hyvä - päiväunet heinäkasassa saattavat päättyä sekunnissa kun Onnimanni kirmaa hurjaan raviin nähtyään tai kuultuaan jotain mielenkiintoista!

Onnimannin bravuuri on käydä kellimään kyljelleen kun sen korvan taustaa hieman rapsuttaa... Onnimanni onkin erittäin persu rapsutuksille sekä harjaamiselle.

Onnimanni on tehokas tonkija. Olipa kyseessä sitten nurmikko, metsälaidun, lantakasa taikka heinäkasa, saa Onnimanni hetken tonkimisellaan aikaan aikamoisia kraatereita :) Onnimanni onkin varmasti ollut tryffelipossu edellisessä elämässään, niin tarkka hajuaisti tällä karjulla on!

Onnimanni on hyvin tarkka syömisistään ja tykkää mielellään pureskeltavasta ruuasta, kuten näkkileipä, omput, erilaiset juurekset sekä muut narskuvat. Iltaisin Onnimanni tykkää neljänviljan puurosta ja syödä massuttaa tätä herkkua silmät ummessa :)

Ruoka-aikaan Ontsumantsun luonne muuttuu hieman ja tällöin karjuherra toimii itsevaltiaan tavoin, jyräten altaan kaiken muun, myös oman lauman minipossu-emakot. Onnimanni tietää, kuinka tärkeää on olla ensimmäisenä ruokakupilla!

Onnimanni on todella kiltti, ystävällinen, tarkkaavainen, vikkelä, fiksu ja kaikin puolin mukava minipossu.
minipossut Olga ja Onnimanni  

Minipossumme Olga & Onnimanni omassa karsinassaan.

Lisää kuvia minipossuistamme Facebook-sivuillamme >>FB
Kysy minipossulta!
Minipossu vastaa.
Kysy minipossulta - possu vastaa!
© www.minipossu.fi