Minipossun porsas, jota myös mikropossuksi kutsutaan :-)
Minipossun porsas, jota myös mikropossuksi kutsutaan :-)
Viralliset minipossu-sivut - klikkaa tästä.

Minipossun porsaita!

Nyt syntyi hienoja, terveitä ja reippaita minipossun porsaita!
Pahnueessa on sekä tyttöjä että poikia, väreinä mustia, pinkki ja ruskea.
Katso porsaat tästä linkistä, klikkaa tästä!

Katso kaikki porsaat!
Alempana tällä sivulla!
Klikkaa!

Äiti-emakko Freyja ja isukki-karju Onnimanni asuvat kotonamme ja vanhempia voi tulla tervehtimään. Ystävällinen ja seurallinen minipossu on mitä mainioin lemmikki omakotitaloon tai pienelle maatilalle.

Freyja-emakko ja Onnimanni-isäkarjun porsaat ovat maailman parhaita minipossuja. Aikaisemmasta pahnueesta on tullut pelkästään hyvää ja positiivista palautetta. Tässä muutama:

Kotieläintarha, jossa vierailee paljon ihmisiä. Näille on tärkeää minipossun luonne/temperamentti:

Hei!

Madeleine on sopeutunut meille hyvin. Alussa kaikki oli todella jännittävää. Nyt se saa ulkoilla toisen possumme kanssa vapaasti, kun paikka on tullut tutuksi. Nämä kaksi ovat täysin erottamattomat, ne kulkevat joka paikkaan yhdessä ja tekevät kaiken yhdessä. Ja tällä hetkellä Madelein on ihmisten ehdoton suosikki.
Laitan pari kuvaa Madeleinesta viellä.

Aurinkoista kesän jatkoa!

Emakko-porsaan uudet omistajat:

Heippa!
Täällä on mennyt loistavasti :) . Ollaan aivan myytyjä !
Unohdin kysyä milloin ***
Terkuin!

Toisen emakko-porsaan uudet omistajat:

Moi!
Terveisiä Fionalta, jota me kutsumme Elisabethiksi. Possu on kotiutunut täysin ja on jo "alistanut" kääpiöpinserimme Uunon... Kulkee minun perässäni ihan jokapaikkaan ja ulkonakin kävelee kiltisti, tosin vielä remmissä. Kova on pomottamaan, joten tiukkana sen kanssa saa olla. Yrittää häätää kääpiöpinseriä pois sylistäni ja "murisee"jos lapset nostavat sen pois sylistään. Oikea sylivaava siis! Kissojen kanssa ei ole ollut mitään ongelmaa. Bokserin kanssa olemme vielä totutteluvaiheessa, koska kokoero on aika iso ja koira raisu. Ovat haistelleet toisiaan, eikä kumpikaan siitä ollut moksiskaan.
Kaikki siis paremmin kuin hyvin =) Liitteenä kuva Uunosta ja "Elisabethista".
Terveisin!

Sekä Freyja ja Onnimanni ovat ennätys kilttejä, mukavia, iloisia ja terveitä. Onnimanni ja Freyja ovat meidän ikiomia, aitoja minipossuja, jotka asuvat kotonamme. Nämä kaksi ovat jopa vieraskoreita ja tykkäävät kaikista ihmisistä, tutuista ja tuntemattomista ja tulevat hyvin toimeen myös meidän muiden eläinten kanssa - kissojen, koirien, lampaiden ...

Onnimanni
Freyja

Katso lisää tietoja ja kuvia vanhemmista täältä >>

Katso lisää kuvia vanhemmista täältä >>

Ranch Dunkelin minipossut asuvat ja sosiaalistuvat kotonamme sisätiloissa, ihmisten, koirien ja kissojen kanssa asuen ja eläen. Näin possu on jo tottunut ja sosiaalistunut lemmikiksi meiltä lähtiessään.

Minipossumme luovutetaan aina eläinlääkärin terveystarkastamina (kirjallinen todistus omistajalle), mikrosirutettuina (tunnistusmerkittyinä ilman näkyvää keltaista korvamerkkiä), loishäädettyinä ja rekisteröityinä. Luovutusikä on alkaen seitsemänviikkoisena.

Halutessasi voit valita minipossun tuhdin starttipaketin kera, sisältäen: omat ensivaljaat ja talutin, tuttu pehmeä alusta ja useampi viltti pesänrakennustarpeiksi, vessalaatikko ja kuiviketta, ruoka- ja juomakupit, pehmeä harja, aktivointipallo sekä tuttua ja oikeaoppista minipossun ruokaa Altrom minipossun yhdistelmärehu 9023.

Minipossun porsaan varausmaksu on 200 €. Varausmaksua ei palauteta mikäli ostaja tulee toisiin aatoksiin. Varausmaksu käytetään mm. eläinlääkäri-, mikrosirutus-, rekisteröinti- ja muihin kuluihin. Varaukset otetaan vastaan jonotusjärjestyksen mukaisesti. Varauksen voi tehdä yhteys-sivun kautta >> tai sähköpostitse tai puhelimitse 09 2247 317 ( kello 16 - 18).

Muistathan että minipossun ensimmäinen rokotus (sikaruusua vastaan) on eläinlääkärillä possun ollessa 12-viikkoinen ja toinen rokotus possun ollessa 16-viikkoinen. Tästä eteenpäin minipossu täytyy rokottaa sikaruusua vastaan vähintään kahdesti vuodessa.

Muistathan että jos haluat karjun joka on kastroitu tai emakon, joka on leikattu, tulee tämä toimenpide tehdä eläinlääkärin toimesta possun ollessa noin 4 - 10-viikon ikäinen. Mahdollinen kastrointi- tai leikkaustoimenpide tulee varata jo possun varauksen yhteydessä. Tästä tarkemmat tiedot varauksen yhteydessä.

Yllä Freyjan porsaita, aivan pikkiriikkisinä, 2 päivän ikäisinä.

Katso kaikki porsaat!
Alempana tällä sivulla!
Klikkaa!

Minipossun lisäksi tarvitset myös...

Minipossu tarvitsee kaikenlaista pientä kuten oman pedin, vessan, vessaan puupohjaista ”kissan hiekkaa”, ruoka- ja juoma-astiat ym. Kasvattaja kertoo näistä etukäteen, jotta ehdit hankkia kaiken tarvittavan kotiin.

Halutessasi voit valita minipossun tuhdin starttipaketin kera>>, sisältäen: omat ensivaljaat ja talutin, tuttu pehmeä alusta / peti, useampi viltti pesänrakennustarpeiksi, vessalaatikko ja kuiviketta, teräksiset ruoka- ja juomakupit, pehmeä harja, aktivointipallo sekä tuttua ja oikeaoppista minipossun ruokaa Altromin minipossun yhdistelmärehu 9023.

Muistathan että minipossun ensimmäinen rokotus (sikaruusua vastaan) on eläinlääkärillä possun ollessa 12-viikkoinen ja toinen rokotus possun ollessa 16-viikkoinen. Tästä eteenpäin minipossu täytyy rokottaa sikaruusua vastaan vähintään kahdesti vuodessa.

Porsaan varauksen yhteydessä tulee uuteen kotiin “Meille tulee porsas!” kattava opaskirja.
Opaskirjassa kerrotaan minipossuista, hoidosta, pidosta, ruokinnasta, minipossu-tietoa ja faktaa.
Kaikki se tieto mitä tarvitaan hyvään minipossun ja porsaan pitoon.


Minipossun mukaan voi valita startti-paketin, jossa kaikki tarvittava, mm.
Altromin rehu, ruoka- ja juomakipot, muheva peti, fleece-peittoja, valjaat, talutin, harja,
minipossun oma sisävessa, purut vessaan ...
Starttipaketin arvo on noin 150 €.

Kysy lisää >>

Porsaat:

Katso kaikki porsaat!
Alempana tällä sivulla!
Klikkaa!

Nämä iloiset porsaat ovat luovutusikäisiä n. 7-viikkoisina. Luovutus aikaisintaan 7-viikkoisina koska porsaat käytetään eläinlääkärillä kun ovat n. 5-viikkoisia.

Katso YouTube-video, klikkaa!

Katso YouTube-video, klikkaa tästä.

Vasta tuon ikäisenä eläinlääkäri voi tehdä kattavan terveystarkastuksen, parvo-rokotukset, ivermektiini-madotukset, sirutukset jne. Lisäksi on tärkeää, että mahdollisen kastrointi- tai sterlilointisoimenpiteen jälkeen porsas asuu kasvattajan luonna, joka pystyy tarkkailemaan toipumista.

Eläinlääkäritarkastus on tärkeä ja sillä varmistetaan, että porsaat todellakin, siis 100 % varmasti, ovat ok ja terveitä - siksi tuo luovutus mieluiten 7-viikkoisina.

Porsaat ovat pieninä herkkiä. On useampia tapauksia, joissa nuoret porsaat ovat menneet heikkoon kuntoon kun on vaihtanut ympäristöä ilmeisesti liian nuorena tai ei ole havaittu porsaan heikkoa kuntoa.

MINI-FLINT - musta emakkoporsas

Nimi: MINI-FLINT
Sukupuoli: emakko
Rekisterinumero: E193-375-689-393
Väri: Musta. Etujalat valkoiset. Vatsa valkoinen. Kärsän yläosa musta, alaosa valkoinen, kärsän ympärys valkoinen, pieni piirto silmien tasalle asti.

Katso video! Klikkaa tästä!

Katso kuvat tämän porsaan eläinlääkärikäynnistä!
Klikkaa tästä!

Tämä porsas on uuteen kotiin muuttaessaan lisäksi rekisteröity, eläinlääkärin terveystarkastama (kirjallinen todistus), mikrosirutettu (tunnistusmerkitty) sekä loishäädetty.

Katso kuvat tämän porsaan vaahtokylvystä, kylpyammeessa!
Klikkaa tästä!

Mukaan tulee lisäksi kirjallinen ostosopimus. Etukäteen tarkka ohjeistus, minipossutietoa, ohjeet ja lomakkeet Evira ym. ilmoituksia varten, mikrosirurekisteröinti ym ym.

Tämä porsas on nyt varattavissa.
Varaa joko sähköpostitse (klikkaa tästä) tai tällä lomakkeella.


NIBBLER - pinkki karjuporsas

Nimi: NIBBLER
Sukupuoli: karju
Rekisterinumero: E193-375-708-999
Väri: Pinkki. Oikean silmän yläpuolella laikku. Hartioissa ei laikkuja, selkälaikut keskiselässä ja alaselässä.

Katso video! Klikkaa tästä!

Katso kuvat tämän porsaan eläinlääkärikäynnistä!
Klikkaa tästä!

Tämä karjuporsas on kastroitu.

Tämä porsas on uuteen kotiin muuttaessaan lisäksi rekisteröity, eläinlääkärin terveystarkastama (kirjallinen todistus), mikrosirutettu (tunnistusmerkitty) sekä loishäädetty.

Katso porsaan kylpykuvat, klikkaa tästä.

Mukaan tulee lisäksi kirjallinen ostosopimus. Etukäteen tarkka ohjeistus, minipossutietoa, ohjeet ja lomakkeet Evira ym. ilmoituksia varten, mikrosirurekisteröinti ym ym.

Tämä porsas on nyt varattavissa.
Varaa joko sähköpostitse (klikkaa tästä) tai tällä lomakkeella.

 Miten minipossun hankinta etenee?

1. Hanki tietoa minipossuista. Lue www.minipossu.fi-sivuja. Tilaa Possuposti-lehti ja liity klubiin. Kaikki on maksutonta. Kysy sinua askarruttavista asioista. Tule käymään niin näet minipossuja.

2. Porsaat asuvat ensin emakkonsa tykönä. Porsaita ei pääse aluksi katsomaan mutta porsaita otetaan valokuvia ja videoita. Tämän perusteella voi jo katsoa jos pahnueesta löytyy mieluisaa karju- tai emakkoporsasta.

3. Porsaat vierotetaan emakosta ja sen jälkeen on mahdollista tulla katsomaan porsaita meille kotiin. Porsaat asuvat siis meillä kotona, jossa tottuvat tavalliseen perhe-elämään ihmisten ja muiden lemmikkien kanssa. Tässä vaiheessa porsaita ja muita minipossuja saa tulla katsomaan.

4. Porsaat käytetään eläinlääkärillä, joka tekee perusteellisen eläinlääkäritarkastuksen. Porsaat tunnistusmerkitään mikrosirulla ja loishäädetään sisä- ja ulkoloisia vastaan.

5. Karjuporsaista kastroidaan ne porsaat, joiden tulevat omistajat niin haluavat.

6. Porsaat kasvavat ja puuhastelevat juttuja.

7. Luovutusikäisenä porsaat muuttavat uusiin koteihinsa.
Tässä vaiheessa uusi omistaja saa mukaansa kauppakirjan, rekisteröintitodistuksen, rokotus- ja terveyskirjat, eläinlääkärin todistuksen, mikrosiru- ja muut paperit ym. ym.
Jos minipossun mukana on hankittu startti-paketti, niin samalla tulee ruuat, tarvikkeet, ym.

Porsaan ostaja voi tehdä sitovan varauksen tiettyyn porsaaseen. Varauksen tehneille lähetetään tietoa mm. ruokinnasta, hoidosta, omistamisesta, pitopaikka-lomakkeet ym. postitse.

 

Minipossun porsaan dokumentit

Minipossumme luovutetaan aina eläinlääkärin terveystarkastamina (kirjallinen todistus omistajalle), mikrosirutettuina (tunnistusmerkittyinä ilman näkyvää keltaista korvamerkkiä), loishäädettyinä ja rekisteröityinä. Luovutusikä on alkaen seitsemän viikkoisena.

Porsaan mukana tulevat dokumentit.
Minipossulla tulee aina olla yllä kuvatut dokumentit.
A = Minipossun rekisteritodistus, josta ilmenee sukuhistoria, rekisteritiedot, omistaja, rotu jne.
B ja C = Minipossun virallinen kauppakirja, jossa myyjän, uuden omistajan ja minipossun kaikki tiedot.
D = Monisivuinen, tarkka eläinlääkärin virallinen terveystodistus, josta ilmenee kaikki ml. sydän, hengitys-, sukupuoli-, iho-, limakalvo-, ruoansulatus- ja muiden elintoimintojen kunto.
Leimattu, päivätty ja allekirjoitettu.
E = Yksilöity, minipossun oma rokotuskirja, josta näkee loishäädöt, rokotukset, toimenpiteet.
F = Mikrosirun rekisteröinti, ilman tätä ei mikrosirusta ilmene minipossun tietoja.

Lyhyt minipossu-sanasto

Porsas = minipossun lapsi.

Karju = uros-sika, pahnueen isä.

Emakko = naaras-sika, pahnueen äiti.

Pahnue = minipossun sisarusparvi, minipossuperheen lapset.

Sorkka = minipossun jalan kaksi isointa ja keskimmäistä kynttä.

Torahammas = karjun kulmahampaat.

Leikkokarju = kastroitu karju (kivekset poistettu), ei voi lisääntyä.

Rehu = eläimen ruoka.

Pahna = pehmike, makuualusta, usein olkea.

Saparo = sian kippura häntä, minipossulla ei ole saparoa.

Tietoa minipossuista pähkinänkuoressa

Minipossu on mukava, iloinen ja hauska lemmikki. Minipossu elää 10-, 15- ja jopa yli 20-vuotiaaksi. Minipossu on porsaana muutaman kilon painoinen ja kasvaa muutamassa vuodessa aikuiseksi. Aikuisena minipossu on alle polven korkuinen ja painaa noin 20 - 50 kiloa.
Minipossu syö kasvispainoitteista ruokaa mutta on kaikkiruokainen.
Lue lisää minipossusta tästä linkistä >>

Mitä on hyvä tietää ennen kuin minipossu muuttaa taloon?

 • Minipossulla tulee olla oma paikka, peti, huone tai sellainen, joka on minipossun mielestä mukava ja turvallinen.

 • Parhaiten minipossu viihtyy ja elää paikassa, jossa on tilaa liikkua ja puuhata ulkona. Suurin osa suomalaisista minipossuista asuu maatiloilla, omakotitaloissa ja rivitaloissa. Minipossut asuvat joko kotona ihmisten kanssa tai muiden kotieläinten kanssa tai sekä että. On myös täysin urbaaneja minipossuja mutta se vaatii omistajalta aktiivisuutta ja minipossulle omistautumista.

 • Minipossun omistajan tulee ilmoittautua viranomaisille sikatilalliseksi. Ilmoitus on maksuton ja saat lomakkeet minipossu-kasvattalta.

 • Minipossu on sisäsiisti. Porsaana minipossu käy tarpeillaan samanlaisessa vessassa kuin sisäkissat. Aikuisempana minipossu haluaa useimmiten käydä tarpeillaan ulkona (kuten koira).

 • Minipossu on seurallinen eläin, joka on siellä missä muutkin perheenjäsenet. Minipossu on utelias eläin, joka tutkii myös omatoimisesti ympäristöään.

 • Minipossulle voi opettaa asioita, luoksetuloa, temppuja ja tekemisiä. Opettaminen ei ole vaikeaa mutta vaatii systemaattisuutta.

 • Minipossu tarvitsee päivittäin ruokaa, vettä ja huolenpitoa. Minipossun oma paikka ja ympäristö on pidettävä siistinä ja turvallisena. Muita toimenpiteitä ovat sorkkien trimmaus, mahdollinen torahampaiden lyhentäminen, säännölliset rokotukset.

 • Luonteeltaan minipossu on epäluuloinen ja jos tuntee olonsa epämukavaksi niin juoksee pois. Jos minipossun ottaa kiinni niin se huutaa kovasti. Minipossu ei juurikaan pure eikä potki.

 • Omistajan tulee olla sen verran jämpti, että opettaa minipossulle käyttäytymistapoja kuten miten kuljetaan taluttimessa ja miten käyttäydytään eläinlääkärillä ja muissa hoitotoimenpiteissä.

 • Minipossua voi lenkittää kuten koiraa mutta minipossun kanssa kävely on hitaampaa ja tapahtuu enemmän minipossun ehdoilla. Minipossuilla käytetään ulkoilutettaessa valjaita ja talutinta.

 • Minipossu pysyy pihapiirissä jopa ilman aitaa mutta saattaa helposti laajentaa tutkimusmatkojaan naapureiden puolelle.

Freyjan porsaita ihan pikkiriikkisenä!


Kysy minipossulta!
Minipossu vastaa.
Kysy minipossulta - possu vastaa!
Minipossun porsas, jota myös mikropossuksi kutsutaan :-)
© www.minipossu.fi
Minipossun porsas, jota myös mikropossuksi kutsutaan :-)